St. Moritz: 'Oplichting' op hoog niveau

Door Paul - K op woensdag 21 november 2012 17:17 - Reacties (101)
Categorie: -, Views: 59.654

Edit 10-12-2012
Na verschillende vragen wil ik even via deze update vermelden dat het hier dus niet om pure oplichting gaat, de prijzen van de verkochte producten varieŽren ook heel erg. 100 euro voor de volledige pannenset lijkt me toch wel een prima prijsje, aangezien de kwaliteit toch best redelijk te noemen is.

- Nog een kleine edit -
Sommige contactgegevens zijn inmiddels verwijderd - de website van de 'oplichters' is inmiddels offline gehaald door de webhoster.

Ook Springer & Rossler (http://springerrossler.com/) lijkt exact het zelfde te doen - of het hier gaat om de zelfde persoon of niet is niet bekend.

Nieuwe website inmiddels online: http://swiss-cooking.com/ - exact de zelfde persoon.

Kentekenplaat: DNKZ6839 (DUITS)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier het verhaal dat ik graag met jullie allen wilde delen, aangezien ik nog nooit zo persoonlijk met deze professionele oplichting te maken heb gehad. Het verhaal gaat niet over mijzelf, maar aangezien ik dit van iemand heb gehoord was ik zeer geÔnteresseerd en ben ik wat verschillende dingen gaan natrekken, ik zal hier verder in het verhaal deze persoon beschrijven met hem of zijn (e.d.).

Het begon allemaal met het middageten, ik keek toevallig uit het raam en zag dat hij nog niet vertrokken was, want de auto stond nog buiten. Dus ik naar buiten kijken, en zie daar nog een auto staan en een net geklede man in pak ernaast. Ik had er verder niet zoveel benul van wat er aan de hand was en ging maar weer naar boven toe.

Wat schijnt nu? Die man, Bas Mulder (Hoogstwaarschijnlijk een zelfbedachte naam), kwam dus blijkbaar van een kookcongres en had nog een set pannen over. Hij reed door de wijk en vroeg of meneer bekend was met de weg hier, omdat hij nog een set pannen had die hij weg moest geven van zijn baas zodat hij eindelijk “vrij” had. Het verhaal begint dus al erg dubieus, maar het zou allemaal nog kunnen in theorie.

Vervolgens begint het verhaal iets wat te kraken, de pannen komen uit Zwitserland en het zou fijn zijn als de invoerrechten wel worden betaald zodat er nog enigszins uit de kosten kan worden gekomen, maar hij had natuurlijk geen geld bij zich dus dat werd even naar de dichtstbijzijnde pinautomaat toe rijden, met de verkoper er achteraan.

De verkoper laat nog zijn rijbewijs zien, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk ook vals zijn geweest. Het bedrag voor het 12-delige-pannenset is een stuk hoger dan een beetje lullige invoerrechten – hell je zou er in de winkel een leuk setje van kunnen kopen – aan de andere kant is het bedrag redelijk laag gezien de topkwaliteit van het product (wat het zou moeten zijn).

Het verhaal wordt alleen vreemder en vreemder, hij vertelde dat er op de achterbank nog wel wat setjes te zien waren, in plaats van “het laatste setje” dat hij bij zich had, verder had de auto een Duitse kentekenplaat, terwijl de man totaal geen Duitse trekjes vertoonde, kwam uit De Bilt (wat moet hij in godsnaam in Regio Rotterdam?) en ging er met een sneltreinvaart vandoor nadat de pannenset in de auto lag en hij het geld had ontvangen.


Achteraf klinkt het allemaal heel erg duidelijk: oplichting, of het nu heling is, namaak of gewoon een rebranded product, toch hebben ze zeer veel moeite gestoken in het professioneel laten lijken: een website, een bon, een goede verpakking.

http://img231.imageshack.us/img231/6300/pannenset1.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/4136/pannenset2.jpg

Na het verhaal gehoord te hebben ben ik toch even op onderzoek gegaan. De bijgevoegde foto’s zijn ook waard om even te bekijken. Ik begon met de pannen zelf, en de doos, het zogenoemde “St. Moritz” proberen op te zoeken maar zoeken met google levert ons niet meer op dan een Zwitsers vakantieoord. Ook is er op de pannen zelf niet zo heel veel te zien behalve dat het heel degelijke pannen lijken te zijn, maar als vervolgens de bon onder mijn neus wordt gedrukt wordt het toch wel enigszins interessant.

http://img692.imageshack.us/img692/2791/bonba.jpg

Laten we beginnen met het adres (voor de liefhebber: linkje https://www.google.nl/sea...rstrase+40%2C+8047+zurich)
Het eerste resultaat: SIEMENS ZWITSERLAND, wat gek, sinds wanneer maakt Siemens ook kookpannensets? Een nieuwe geheime divisie wellicht? Het tweede resultaat levert ook een match op met onze bon: een website: http://stmoritz-cookware.com. Nu gaan de belletjes toch wel echt rinkelen: een gerapporteerde aanvalssite is natuurlijk nooit goed, en waarom heeft dit wat op het oog een echt Zwitsers bedrijf geen .ch domein? Toch ben ik heel erg nieuwsgierige en begin ik eens met het lezen van de ernstig gebrekkige Engelse teksten. Een paar voorbeelden uit het assortiment:
“ kitchen items that meet the requirements of modern kitchen perfect.”
“Your are timeless look you a warm and cozy feeling.”

Vervolgens even doorklikken naar de Contact pagina geeft ons vervolgens weer een Zwiters Siemens adres en een leuk adres in Wateringen. Als we vervolgens ook even googlen op het Nederlandse adres komen we helaas niet veel verder dan een bedrijfspand dat te huur staat op verschillende websites. Ook KvK of andere officiŽle registratienummers ontbreken.

Ook zijn we natuurlijk onwijs gematst met de prijs voor de pannen: slechts 10% van de originele prijs

http://img825.imageshack.us/img825/3112/viasite.png

Nog even verder in de research, door wie zou dat domein toch geregistreerd zijn? Je zou toch zeggen dat dat een of ander Zwitsers bedrijf is?

Owner Contact:
MC Werkzeuge
Geen
Baustrasse 52
EMMERICH, 46446, DE

Punycode Name: stmoritz-cookware.com
Unicode Name: stmoritz-cookware.com

Admin Contact
MC Werkzeuge
Geen
Baustrasse 52
EMMERICH, 46446, DE
phone: *********** Reeds verwijderd, nummer is in hergebruik door ander persoon

http://img827.imageshack.us/img827/3941/contactybm.png

Ook dit kraakt natuurlijk weer aan alle kanten: een Duits bedrijf, een Nederlands telefoonnummer, maar dat Duitse komt dan weer enigszins overeen met het Duitse kenteken. Natuurlijk zoeken we nog heel even verder, wat is dat MC Werkzeuge precies? Helaas niet zoveel over te vinden, behalve dat het wel een in Duitsland officieel geregistreerd bedrijf lijkt te zijn. In ieder geval allemaal verre van Zwiters.

Uiteindelijk blijft de vraag nu een beetje hangen, wat-o-wat zou de herkomst van deze pannen nou zijn? Komen ze iemand misschien bekend voor? Heeft iemand hier eerder over gehoord?

Volgende: KvK: achterlopen is ook een kunst 04-'13 KvK: achterlopen is ook een kunst
Volgende: De media op stoom 03-'12 De media op stoom

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, woensdag 21 november 2012 18:42

1475,- voor een paar pannen noem ik sowieso oplichting.

Door Tweakers user sypie, woensdag 21 november 2012 20:43

Ow, dit verhaal is al heel oud.

Destijds ben ik er ook ingetrapt. §200 voor een degelijke pannenset. De pannen gaan nu al ruim 6 jaar mee, dat moet ik ze nageven. Het merk is volgens mij "Berghaus", zelfde laken en pak. Verkoper in Duitse kar, Nederlands sprekend, komt van een beurs met nog ťťn setje.

Paar maanden geleden is mijn broertje er ook ingetrapt maar dan bij iemand die een set messen had. Nu had mijn broertje niet meer dan §20 bij zich, dus ja die heeft een messenset voor §20, ach da's nog steeds niet veel.

Inmiddels weet ik wel dat dit soort lui te mijden zijn als de pest.

Door ReDnAx1991, donderdag 22 november 2012 00:23

Ben ik de enige die het raar vind dat je zo maar iets koopt van een vreemde, die plots aan je huis staat met een of ander vaag verhaal?

Iedereen weet dat heling strafbaar is, ik zou in ieder geval niet aan beginnen. Voor hetzelfde geld staat hij morgen, volgende week,maand, jaar weer aan de deur.

Door Tweakers user Twilight Burn, donderdag 22 november 2012 08:37

Ik heb een bestekset van het merk "Berghaus" wel in een soort van winkel gekocht. Het is inderdaad ook niet op internet te vinden dus ik denk ook dat dat zo'n "oplichtingssetje" is - maar voor 150 euro heb ik wel een heel mooi 12 persoons bestekset met alles erop en eraan - inclusief visbestek dat ik nog nooit gebruikt heb in een mooie koffer.

Ik kwam er later overigens achter dat het er precies uit ziet als een bestekset van het wel (volgens mij) bestaande merk Berghoff.

Door Tweakers user RoadRunner84, donderdag 22 november 2012 10:38

Klinkt bekend, de grootvader van mijn vrouw heeft zo eens voor een "prikkie" een koksmessen set op de kop getikt. Die dingen waren zo onbeschrijfelijk bot, de beste kwaliteit was nog wel het acte koffertje waar de boel in zat.
Maarja, als je pannen "goed" zijn, zoals die van sypie, dan is die 150 euri nog wel te overzien.

Door Tweakers user Iocalhost, donderdag 22 november 2012 16:41

Komt erg bekend voor.

Mijn ouders zijn afgelopen zomer bij de grens door iemand benaderd met een gelijk soort verhaal:
"Verkoper", "beurs in duitsland", "terug naar nederland met invoerrechten", "moet er van af".

Volgens mij hebben ze de set voor 300euro (dacht ik) gekocht en de pannen zien er hetzelfde uit als op deze foto's maar zijn wel van een ander merk (zitten ook in een andere doos).
Ook dit merk was zwitsers en waren op het eerste gezicht van behoorlijk degelijk materiaal.

Ik zal nog eens wat details opvragen over welk merk en hoe ze tot nu toe bevallen.

Door Tweakers user Gamedevil, donderdag 22 november 2012 16:57

Hoezo is dit oplichting? Je hebt toch het product waar je voor betaald hebt?
Als het te duur is had je het niet moeten kopen.... Of twijfelde over het merk...

Door Tweakers user ChojinZ, donderdag 22 november 2012 17:20

Idd. Volgens mij is deze truc al zo oud als de mensheid zelf. Nu ken ik de pannen variant niet maar de speaker variant ben ik in 20 jaar tijd al 6 (!!!) keer tegen gekomen.

De speaker variant werkt exact hetzelfde. Lees de blog en vervang het wordt pan met speaker en je kent het verhaal. ;)

Door Tweakers user Paul - K, donderdag 22 november 2012 18:06

Even voor de goede orde: ik heb hier zelf niks mee te maken, ik ken een ander persoon die dit heeft meegemaakt, ik ben het slechts gaan natrekken :p

En inderdaad, het is niet per se oplichting want er zijn wel spullen geleverd, desondanks is het gewoon ťťn groot raar verhaal.

Door Tweakers user Sibert, donderdag 22 november 2012 18:41

Dit is toch een bekende witwastechniek?

Door Tweakers user boomr, vrijdag 23 november 2012 08:39

Mjah, dat iemand hier in trapt snap ik niet goed maar wat is het probleem? Je hebt een (als ik de foto's beoordeel) nette pannenset voor een redelijk bedrag toch? dat het bedrijf niet fatsoenlijk terug te vinden is of iets dergelijks boeit dan toch niet zoveel?

Door Tweakers user Evil Genius, vrijdag 23 november 2012 09:31

Sinds augustus van dit jaar is St. Moritz vaker in het nieuws geweest, maar dan in de UK. Daar gebeurd precies hetzelfde, het spul daar komt absoluut niet uit Zwitserland maar is gemaakt in China. De bedragen die men daarvoor neertelde waren beduidend hoger dan de reŽle waarde tot 1500 pond telden ze daar neer voor een pannenset. Dit gaat net als je beschrijft;

- Sales agent belt aan
- Begint verhaal over beurs
- Eindigt min of meer met het verhaal dat ze er vanaf moeten
- Klant betaalt te veel voor te weinig
- Sales agent gaat weer weg.

Op het eind betaal je gewoon en krijg je je goederen. Alleen de term oplichting is hierin wat ongelukkig misleiding kan beter worden gekozen. Dit is te vergelijken met andere deurverkopen van aandelen (vroeger veel gebeurd), energiemaatschappijen, etc.

Door Tweakers user HyperBart, maandag 26 november 2012 00:50

Hebben we hier ook al eens aan de deur gehad... Vriendelijk bedankt. Was overigens wel een Nederlander :) , niks van Duitse beurs gehoord, wel dat ie wat pannen had en van een beurs kwam.

Door Finnegan, dinsdag 4 december 2012 09:45

Ongeveer twee maanden geleden het zelfde meegemaakt. Nederlander in strak pak stopte met gehuurde bestelwagen toen ik mijn auto stond te wassen. "Of ik van koken hield of iemand kende die van koken hield". Dat is ook toevallig: ik hou van koken. En ja, toen een heel verhaal over een beurs bij Van de Valk en de restsets die hij overhad. Hij mocht ze van zijn baas verkopen. Laat maar zien, zei ik. Ik kan niet anders zeggen dan het ziet er prima uit. Wat kost dat? Nou geef me §350,- zei de man. Dat vond ik te duur, want bij Blokker haal ik ook een mooie HB-set voor §130,- Ik bood hem §100,- en hij verkocht mij de set incl. keukenmessenset voor §150,-
Ik snapte ook wel dat de gefingeerde prijs van §1495,- natuurlijk onzin was. Het enige wat ik aan het verhaal geloofde is, dat St.Moritz cookeware echt bestond. Ik heb er ook pasjes bij gekregen om dat zaak te registreren. Dat leek goed te werken. Die garantie ga ik nu uitzoeken, want bij ťťn pan is er een messing schroefje uit het handvat.
Hoe dan ook, ik voel mij geenszins bekocht aan deze zet. De messen zijn ook prima van kwaliteit. Hoewel ik mij hou bij mijn Herman-messenset. Dat koffertje gaat mooi de caravan in.
Alles bij elkaar heb ik een leuke pannen-en messenset, die ik ook nodig had, want de oude set was na 36 jaar niet goed meer.

Door M., maandag 10 december 2012 20:48

Ik kan deze zelfde pannen zet kopen van een kennis. Ik was aan het zoeken op google naar st. moritz pannen om de orginele prijs te achterhalen, zodat ik een beeld kon krijgen wat ik voor kan geven. Toen kwam ik op dit artikel. Is het nu wel verstandig om het te kopen? En wat zou de waarde zijn?

Door Tweakers user Paul - K, maandag 10 december 2012 22:52

M. schreef op maandag 10 december 2012 @ 20:48:
Ik kan deze zelfde pannen zet kopen van een kennis. Ik was aan het zoeken op google naar st. moritz pannen om de orginele prijs te achterhalen, zodat ik een beeld kon krijgen wat ik voor kan geven. Toen kwam ik op dit artikel. Is het nu wel verstandig om het te kopen? En wat zou de waarde zijn?
Prima pannenset verder, ik gok op +- 100 euro :)

Door Addy, donderdag 10 januari 2013 20:38

Vandaag ben ik ook in de maling genomen. Een vertegenwoordiger komt de kantine van onze voetbalclub binnen en stelt zich met een visitekaartje netjes voor. Hij is de zoon van de directeur van St. Moritz en hij had een foutieve order bij ons in het dorp afgeleverd. Nu had hij een restpartij over en omdat hij nu eigenlijk direct naar Zwitserland moest zat hij ermee in zijn maag. In Zwitserland moest hij invoerrechten van wel 30 % betalen. Hij had zijn vader gebeld en die kende onze voetbalvereniging toen hij nog in Nederland woonde en zijn vader had voorgesteld hier eens langs te gaan, misschien kon hij de vereniging helpen.

De club heeft pannen genoeg, maar bij het zien van de pannen en messen had ik het gevoel dat het inderdaad Zwitsers kwaliteitspul was. Ik raakte geÔnteresseerd omdat ik weet dat het prijsniveau hiervan hoog ligt. Je wordt bij het zien van de verpakking en certificaten op het verkeerde been gezet. Ook de geschreven factuur ziet er professioneel uit. Maar schijn bedriegt, ik heb achteraf natuurlijk een gewone pannen en messenset voor § 145,- gekocht. Een redelijk prijs en geen echte miskoop maar wel in de maling genomen. Mijn zoon, die op termijn de deur uitgaat, is er gelukkig mee.

Omdat ik geen interesse had voor de overige restpartij vroeg de man bij het vertrek of ik nog meer sportverenigingen wist, die hij misschien zou kunnen helpen. Al met al een knap professioneel staaltje van verkoopmisleiding.

Door Bennie zegeling, zaterdag 12 januari 2013 23:26

Vandaag ook gekocht in Zutphen bij de ah op de parking een pannesets met messen set voor 850§ gekocht hij rijd met kle nummers Duitse wagen

Door Petra Vries, dinsdag 15 januari 2013 11:46

Hetzelfde is mijn man overkomen vanmorgen, hij was bezig met een klus, stond er een man in pak, nette auto, nederlands kenteken en hij sprak nederlands, vertelde dat hij wachte op zijn baas, hij was een vertegenwoordiger van DE, en kwam van een beurs, had nog een goede mooie pannenset achterin staan. Nieuw in doos.
Aangezien we een nieuwe set nodig waren, is mijn man er met open ogen ingestonken.
Nieuwwaarde pannen, 1400 euro, zwitsers bedrijf, 30 jaar garantie, beviel het niet, kwam hij de pannen halen, en kregen geld terug.
200 euro moest mijn man betalen.
Klonk allemaal erg mooi, achteraf belde mijn man, het knaagde, hij zei, ik betaalde die man, en weg was hij, erg verdacht.
Ik zoeken op internet, en toen zag ik dit verhaal, wij zijn er dus met open ogen in getrapt, achteraf denk ik, tja als je alles zo hoort, had je het kunnen weten...maar ja...
We hopen maar dat het goede pannen zijn!

Door bogaard, donderdag 17 januari 2013 19:01

17 januari zaltbommel

PAS OP
Rond 18.10 pannenset aangeboden gekregen met zelfde verhaal.
Zijn er niet op in gegaan.
Had ook nog messen.
Moesten alleen BTW betalen.

NIET DOEN.

Door Th. Verberne, dinsdag 22 januari 2013 11:45

Beste Mensen ,
Gisteren morgen is mij dit ook overkomen !
Lulpraatje , laatste set pannen , voor 15 % te koop .
Overrompeld zei ik : te duur , kreeg ik er meteen een messenset bij in koffer !!
Wist helaas nog niks over dat bestek , in een koffer met cijferslot !!
Dus ik dacht , goede deal .. Moest wel gaan pinnen , achteraf jammer dat er nog net genoeg opstond !! Ik zou 199 euro gaan betalen , voor de pannen en het messenset .
Dus toen ik gepind had zei ik , het zit me toch niet lekker , had er toch geen goed gevoel over .
Meneer , om U te overtuigen zei die andere tegen mij , kunt U dit Bestek voor 100 euro meenemen ..
Dat was dus te laat om nog opnieuw gaan te handelen , waar ik nu spijt van heb.
Kreeg zelfs een rekening mee . 30 jaar garantie !!
Kwam thuis , ging mijn vrouw , zonder dat ik het wist , Googlen , en vond meteen OPLICHTING .......
Ik schrok me kapot . Maar ben wel blij met die ene Reactie , dat ze al 6 jaar meegaan .
Achteraf ben ik te snel dingen gaan doen , maar dat is achteraf .
We gaan ze afwassen , afdrogen en gebruiken , ik heb ze niet voor niks gekocht .
Maar let op , mensen , het was inderdaad geen zuivere Koffie ..
Gr ...... Theo .........

Door Tweakers user KennyR, vrijdag 25 januari 2013 19:44

Beste Tweakers.

Dat e-mailadres is van mij. Ik heb voor die man een domeinnaam geregistreert, deze man kwam ook in een witte audi CONTANT betalen.

Zijn website is inmiddels allang offline. Ik wil graag verzoeken dat mijn e-mailadres hier word verwijderd.

Ik word dagelijks gebeld door mensen of ik iets van pannen of weet....

Ik werk sinds 2009 voor mij zelf, 16 uur per dag, 7 dagen per week. Ook ik ben hier ingetuimd.

Indien u meer informatie wilt kunt u mij een prive bericht sturen.

Poster/Moderator, gelieve mijn e-mailadres te verwijderen. Mijn zelfstandige onderneming lijd hieronder.

Alvast bedankt.

Door J. Bee, dinsdag 29 januari 2013 17:46

Ik heb vandaag ook 1 van deze oplichters ontmoet in BelgiŽ en zwar in discussie gegaan, dat deze mensen zelfs volhouden nadat ze ontmaskerd worden is onvoorspelbaar.
Ik liet hem alle fora over deze oplichtingtechniek zien en zelfs zijn praatje stond er letterlijk in en toch hield hij vol.

If something sounds to good to be true, it ain't true (meestal)

Zonder scrupules liegen, je moet maar durven.

En trouwens, de website en naam is ondertussen aangepast naar :

http://springerrossler.com/

Met zelfs een forum (dat niet actief is natuurlijk), maar het is allemaal zo aangekleed dat het op het eerste zicht aannnemelijk lijkt....

Door Marvin, dinsdag 29 januari 2013 21:56

Ik ben vandaag ook in de maling genomen met dezelfde pannenset. een man kwam op de klus en zei dat hij lekkage had en vroeg hij om een kaartje. zo kwamen we aan de praat.
Hij zei dat hij van een beurs afkwam en dat hij nog een paar mooie sets had waaronder ook messen van het merk global

Door marjolein, dinsdag 5 februari 2013 13:32

AFTX8P
vandaag rond 12.45 komt de in streepjespak geklede te nette jongeman, met bovenstaand verhaal,
ik vraag om kaartej firma, hij schuttert en geeft me een verkreukeld exemplaar. als ik hem vraag om zijneigen identieitspapieren wordt hij onrustig en vraagt waarom al die poespas, hij wil mij een plezier doen en ik doe moeilijk...
hij loopt naar de auto, zwarte ford met duits kenteken \DNKZ6839 en laat me een slecht gemaakt id zien met fotootje van hemzelf , zgn heet Max
lang verhaal kort, hij kan de tegen vragen niet aan wordt bijna boos, en zegt ik heb vanaf mijn geboorte al niet hoeven werken...
en kijk dat geloof ik :)
omgeving Reeuwijk

Door Maria, donderdag 7 februari 2013 16:18

Vanmorgen tijdens het uitlaten van de hond aangesproken door een nette man in een grote luxe nederlandse auto of ik interresse had in een pannenset. Hij kwam net van een beurs bij het NH hotel Waalwijk en had in de buurgemeente al enkele mensen blij gemaakt met een pannenset. Ik kon de pannenset kopen voor de 10% van het totaal bedrag want dit bedrag was de invoerrechten na enig overleg kon ik er zelfs nog een keukenmessenset gratis bij krijgen. Ik ben hier niet ingetrapt heb alleen gedaan of ik interresse had. Dit verhaal is omgeving Kaatsheuvel.

Door Liz, vrijdag 8 februari 2013 17:33

Ik was vanochtend helemaal blij met mijn nieuwe pannenset, maar mijn man kwam thuis, ging googlen en brulde van het lachen. Ik niet, al denk ik toch dat de betaalde 179 euro's voor de pannenset netjes is. Hopelijk gaan de pannen inderdaad 6+ jaren mee. We hebben in elk geval weer een sterk verhaal.

Door Sofie, vrijdag 15 februari 2013 00:29

BelgiŽ, Meise. Vanmiddag was mijn man de auto aan het uitladen en een zwarte Ford Mondeo met duitse nummerplaat stopte en de bestuurder sprak hem aan. Hij presenteerde zich als een (nederlandstalig) verkoper uit zwitserland. Hij kwam zogezegd van een beurs en moest deze avond het vliegtuig nemen naar Zurich en kon met dit messenset het vliegtuig niet op, de kost voor het pottenset mee te laten vliegen leek hem ook te duur. Dus hij had zijn vader, eigenaar van de firma gebeld en hij mocht een jong koppeltje plezier doen vandaag! Messen cadeau en pottenset voor BTW waarde ( 255§). Wat waren we blij... tot we vanavond de website opzochten... Bestek konden we kopen voor 140§, gelukkig niet gedaan.

Door Heijerman, zaterdag 16 februari 2013 09:10

Ben er gister ook ingeluisd. Stond in de kamer en zag een auto stoppen voor de deur. De man wenkte en kwam met het verhaal van een kook arrangement bij van der Valk in Duiven.
Heb nu een prachtige pannenset en messenset voor 400,--euro. Waren alleen de btw kosten; zodat hij snel weer terug kon naar Zwitserland.
Prachtige pannen; zie wel wat ik er mee doe.

Door Han, dinsdag 19 februari 2013 08:43

zelfde verhaal maar nu op de parkeerplaats bij de McDonald in Joure. Helaaaaaas niets gekocht

Door Tweakers user hasjee, vrijdag 1 maart 2013 16:30

Vandaag bij de ikea in amsterdam een keurig setje messen gescoord voor 50 pop. Of het nou heling/oplichting etc is. voor 50 wil ik de gok nog wel wagen :D .

Door Petra, maandag 4 maart 2013 21:14

http://swiss-cooking.com/ Dit is het juiste webadres. Was binnen een paar tellen via google te vinden. Daar staat dat de website door rokven tot stand kwam.(de link hier eerder weergegeven)
CONTACT
info@stmoritz-cookware.com

Schweiz
T: 0041(0)766276415
F: 0041(0)766276416
info@stmoritz-cookware.com

en 0041 is het land nummer van Zwitserland.
Als je wilt weten of het hun werkwijze is is het misschien raadzaam om hen een mail te sturen.
Ik had bijvoorbeeld de afgelopen 2 weken weer mailtjes over sluiting van mijn ics acount(heb ik niet eens) ICS is van de creditcards. met phissing naar mijn gegevens.
Gezien ik in het verleden wel een visa card heb gehad maar eens bij hen geinformeerd en dat geeft betrouwbare info.
Het kan best zijn dat men namaak spul verkoopt en doet alsof het van dit bedrijf is. Op deze manier kan het bedrijf (als het wel op normale en legale manier zaken doet) zelf ook de aanval op deze nepverkopers inzetten.

Door Thomas, vrijdag 22 maart 2013 23:32

BelgiŽ, Oost-Vlaanderen, Zottegem
Net hetzelfde verhaal. Mooie messenset voor 20 euro, origineel 100 euro. Ook een set pannen voor 700 euro, uiteindelijk kunnen afbieden tot 100 euro, maar moest ik dan toch niet hebben (ik had maar 20 euro bij...) Mooi prijsje voor degelijke set als de reacties hierboven kloppen!

Door tom, dinsdag 2 april 2013 22:50

Vandaag net hetzelfde aan de hand gehad. Duitse mooie auto stop met een vlotte nederlander die van zijn pannenset af moet en de vlieger moet halen enz........
eerst vroeg hij 400euro voor alleen de potten en pannen. uiteindelijk hebben we messen en een 72 delig bestek voor 250 euro ...
Alles leek zo echt met garantie kaartje website enz.......
uiteindelijk lijkt me alles wel van een goede kwaliteit. we zullen wel zien.

Door Bauke, woensdag 3 april 2013 18:50

De pannen 2 jaar geleden aangekocht. Tot nu toe alles super in orde...

Door Leo, donderdag 4 april 2013 15:42

Vanmorgen: Parkeerterrein Roosendaal (McDonalds, Delifrance, Beren).

Verkoper kwam van "bespreking" Siematic.
Aangeboden: messenset. Alleen de BTW hoefde maar betaald te worden.
Ter plekke afgepoeierd.

Door Janet, zaterdag 6 april 2013 16:45

Noordwolde (friesland) 6-04-2013


Vanmiddag voor mijn huis stopte een zilver grijs Ford Mondeo met duits kenteken DN HZ 5602. Probeerde me een pannenset aan te smeren van een waarde van 1400 euro en kon er ook een messen zet bij krijgen hij zei dat hij er vanaf moest en we konden het voor niks krijgen.

Vond het nogal al vreemd een nederlandse man die in zwitserland woont en een in duitse huur auto rijd.
Hij zag ons toevallig staan.
Dus ben er niet op ingegaan want vond het wel heel erg toevallig

En zo hebben Me ouders een paar weken geleden door een man in de zelfde soort auto aan gesproken en toen bood hij ze gratis edelstenen aan.

Dus heb ik een melding gemaakt bij de politie die vonden het ook een te mooi verhaal en leggen het vast

Door Joost, zondag 7 april 2013 23:11

Na al deze berichten schrik je .. Maar de set die wij hebben kookt voortreffelijk. In elk geval beter dan de bk set die wij hiervoor in gebruik hadden. De verkoop praat moet je met een korrel zout nemen denk ik, maar de kwaliteit is in mijn ogen zeker ok!

Door Astrid, maandag 8 april 2013 20:01

Hahaha, ik ben er vandaag ook ingestonken. Maar gelukkig maar voor 50 euro. ik heb de messenset, in een keurig koffertje met cijferslot.

Hij kwam zogenaamd van een beurs en hij zou zijn blijven zitten met een pannenset en een messenset. Hij moest er vanaf en hij wilde alleen de btw. Voor de messenset zou dat dan 150 euro worden. Ik wist dat er iets niet klopte maar toch ben ik er met open ogen ingestonken. En ach voor 50 euro heb ik een stel keukenmessen en steakmessen.

Ik heb het nog maar even niet aan mijn man verteld. Want ik schaam me toch een beetje.

Overigens reed deze man in een auto (Kia) met Duits kenteken BOR N 140.
En het merk van de messenset is Bd. Natuurlijk helemaal niets over te vinden op internet.

Door Astrid, maandag 8 april 2013 20:03

Dit was overigens in Hoofddorp, dit nog even ter aanvulling.
Astrid schreef op maandag 08 april 2013 @ 20:01:
Hahaha, ik ben er vandaag ook ingestonken. Maar gelukkig maar voor 50 euro. ik heb de messenset, in een keurig koffertje met cijferslot.

Hij kwam zogenaamd van een beurs en hij zou zijn blijven zitten met een pannenset en een messenset. Hij moest er vanaf en hij wilde alleen de btw. Voor de messenset zou dat dan 150 euro worden. Ik wist dat er iets niet klopte maar toch ben ik er met open ogen ingestonken. En ach voor 50 euro heb ik een stel keukenmessen en steakmessen.

Ik heb het nog maar even niet aan mijn man verteld. Want ik schaam me toch een beetje.

Overigens reed deze man in een auto (Kia) met Duits kenteken BOR N 140.
En het merk van de messenset is Bd. Natuurlijk helemaal niets over te vinden op internet.

Door Marco, zondag 14 april 2013 10:59

Wat is de oplichting precies in deze?

Door Frans, maandag 15 april 2013 21:55

Snap ik ook niet marco! Spullen zijn prima! Door dit soort websites krijgt het teve negatieve reclame is mijn mening

Door Marco, donderdag 18 april 2013 23:36

Ze willen het voor 20 euro ofzoiets hahaha
Pannen zijn echt wel rond de 100 euro waard. Ja dat er mensen een babbel aanhangen doet ie goed! Als hij de pannnen maar kwijt raakt duhh

Door Jef Heylen, zaterdag 20 april 2013 14:32

Ik ben er net zelf ook ingeluisd. Ik heb een BD Excellence pannenset van hem voor 250 euro gekocht. Hij reed met een zilveren Opel Meriva met Nederlandse nummerplaat. Mijn vrouw kan er niet om lachen natuurlijk.

Door ad, woensdag 24 april 2013 12:14

Deze mensen zijn ook in Belgie actief. Ik ben er ook ingelopen. maar een pannenset in RVS voor 100 euro is lijkt me nog niet zo slechte deal.

Door Annemiek, dinsdag 30 april 2013 09:48

Gisteren( 29-04-2013 ) op het parkeerterrein van de Gamma in Roermond ook aangesproken door keurige, vriendelijke heer in dikke bronskleurige VW, met de mededeling dat hij op de beurs was geweest bij Sijben, en een messenset overhad die ik kon kopen tegen BTW prijs.( 150 euro ). Toen ik 100 euro bood ging hij akkoord. Het was een nette koffer van A Bis Z Willing Line. Dacht een koopje te hebben. Erin gestonken met beide voeten, Per mobiele pin in auto betaald. Dom dom. Direct aangifte gedaan bij politie, maar deze kunnen er verder niets mee. Bankpas laten blokkeren met alle gedoe eromheen. Nu ervaring,.. ...gevoel en messenset rijker.

Door Alex, zaterdag 4 mei 2013 16:15

Hahaha... jah... dat gevoel van "good deal" is rap voorbij))))

4 mei, Belgie, Berlare,

Ik stopte juist op de parking, de zwarte audi Q3 met duitse platen stopte achter mij...
Nen oude man met half nederlands half duitse taal...
ik dacht eerst dat hij iets wou vragen..; maar dan hoorde ik dat verhaal over de beurs..

ik had toevalig meer dan 300 euro cash op zak..;maar deed alsof ik 50 euro had... dus
koffer met messen...voor 50... en 100 voor pannenset

aangezien ik deze jaar alleen ga wonen... heb ik de nodige spullen gekocht... voor relatief kleine geld... maar toch slecht gevoel van oplichting achteraf

Door Giel, dinsdag 7 mei 2013 21:30

Vandaag er ook ingetrapt.
Ik parkeerde mijn auto bij de supermarkt in Amersfoort ( Vathorst ), en een nette man ( typisch een vertegenwoodiger ) in een zwarte luxe auto deed zijn raampje open... of ik nog interesse had in EBEL-spullen.
Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het ging om spullen van de beurs die niet meer in de normale verkoop mochten. Hij gaf 90% korting en had nog wel wat achterin liggen.
Ik twijfelde eerst wel, maar toen hij mij zijn kaartje gaf van een groothandel in huishoudelijke artikelen en een kaartje van EBEL in Zwitserland, begon ik al wat enthousiaster te geraken.

Hij liet de pannen voelen en had er echt een goed verhaal bij... Ik vond de prijs erg hoog, maar 10% is natuurlijk een koopje... dacht ik. Garantiecertificaat en luxe doos en koffers, Zwitsers en robuuste pannen, dit zag er toch wel heel echt uit.

Uiteindelijk 1 koffer met messenset, 1 koffer met 72 delig bestek en 1 pannenset gekocht.
Bij thuiskomst blij googlen wat het wel niet voor exclusief merk is... en nu de pijn.

Maar kan er na een uur wel om lachen! 't is een meesterlijke truc, maar wel erg zuur van m'n geld.

Door Stijn, vrijdag 17 mei 2013 17:47

Idem dito.
In Wortegem - Petegem stopte een wagen met Nederlandse nummerplaat. In eerste instantie om de weg te vragen.
Verder een gelijkaardig verhaal.
Uiteindelijk 1 koffer met messenset, 1 koffer met 72 delig bestek en 1 pannenset gekocht.
225,00 §
Voel me inderdaad opgelicht.
Hoop dat ze toch ooit deze oneerlijke handel kunnen een halt toe roepen.

Door Wies, woensdag 22 mei 2013 15:37

Het wordt een beetje eentoning, maar ook ik heb een pannenset en messenset gekocht van een Nederlands sprekende man met Duitse auto die van de beurs kwam ...enz.

Maar ik ben absoluut niet ontevreden over de kwaliteit van de pannen en de messen, die is uitstekend. Ook het 'gestapeld' koken - natuurlijk niet nieuw - en het feit dat de gaspitten maar half open hoeven, bevallen me wel.

Het enige waar ik wel nieuwsgierig naar ben, is waar deze producten nu vandaan komen.
Uit China?

Door Walter, maandag 27 mei 2013 20:45

Opgepast allen,

Zelfde nette Nederlander in wagen met Duitse nummerplaat heeft mij in Wijgmaal ( B Leuven)
ook bij de neus gehad. Had nog nooit gehoord van zulke praktijken. We kunnen in ieder geval gaan kokkerellen maar weten nog niet hoelang.

Door Marijke, woensdag 29 mei 2013 15:01

Herzele, Oost-Vlaanderen

Net een setje gekocht, dus wou ik wel eens weten wat de doorsnee prijs ongeveer is.
Het was een keurige oudere man met zwarte auto (VW denk ik, of Audi) en streepjespak, blauwe gestreepte das. Mengelmoes van NL en D-taal: moeder van NL, vader van D.

Normaal was zo'n set pannen 1400 eur, maar nu maar 320 eur + messenset erbovenop. Indien niet genoeg geld konden we wel ff tot aan een automaat rijden.
Het kon zo goedkoop omdat die pannen ingeschreven waren als demonstratiepannen en dus niets meer waard waren.

De pan woog inderdaad zwaar, 't lijkt me goede kwaliteit, pannen die zowel op inductie als gewone kookplaten etc gaan.
Eigenlijk had ik er geen nodig, ik had er nog die mijn ouders voor mij kochten, een hele poos geleden en die nog steeds in hun doos zitten.. Dan heeft hij de prijs laten zaken naar 120, wel mooi om iemand cadeau te doen of voor de uitzet van het nageslacht,.. of om (duurder) door te verkopen.

Maar ik hapte nog niet toe. Dus mocht ik een heel gekke prijs zeggen.
Ondertussen had ik zijn Duits rijbewijs gezien waar op stond 52j,... Enfin. Stak hij die doos in mijn handen (amai, wat een verkoper!) Vroeg hij hoeveel cash ik hier liggen had en zei ik "mis wel 100 eur". Dus zei hij dat dat ok was. Zoals een soort drinkgeld voor hem.

Betaald.
Er steekt een kaartje bij ivm de garantie, maar ook een boekje, dat boekje is niet ingevuld (verkoper, plaats, datum, stempel). Ik vraag me af of de garantie dan wel geldig is?
In ieder geval ziet 't er me een degelijke set uit en zoals sommige mensen hier zeggen dat ze al 6 jaar meegaan, dat is toch al schoon. 12 delig, 100 eur, komt net niet op 10 eur/stuk (potten en deksels apart gerekend).
Maar geen factuur.

En dan val ik op deze site "oplichting". Ik weet 't niet. De afkomst zou moeten vermeld zijn maar dat is 't niet. Hopelijk werken ze goed op een gewoon elektrisch kookfornuis (we hebben geen inductie).

Mja, oplichting of niet? Ik kan de kwaliteit niet nagaan. Zolang ze geruime periode dienst doen is dat ok. :)

Door Marijke, woensdag 29 mei 2013 15:51

Toch nog even meegeven dat er miss mensen zijn die men zo'n gevoel achterblijven omdat 't op een onverwacht moment is, en dat we dat ook niet gewoon zijn. Maar daarom is het geen slechte kwaliteit. (keep my fingers crossed!)

Door bm, donderdag 30 mei 2013 20:20

Dinsdag in Emmeloord er in getrapt. § 175 voor de pannenset. Ik dacht of ik maak er een familielid blij mee en anders verkoop ik 'm op marktplaats voor een leuke prijs.

Hij kwam uit de tennisvereniging waar ik aan het lesgeven was en gaf aan dat hij voor het afleveren van koffie en ondhoud van het apparaat daar kwam. Heeft zelfs nog een kaartje in de kantine neergelegd met daarop de opmerking of ze hem wilde bellen om een afspraak te maken ivm het onderhoud. Helaas staat op het kaartje de gegevens van Swiss Rikon...
Ik had geen geld op zak, dus ben even naar kantoor gereden waar mijn portemonnee lag, gauw nog even gegoogled, maar helaas dit artikel niet gezien. Hem nog aangegeven dat ik altijd goed van vertrouwen ben en of hij dit niet beschaamde. Neeeuhhh, was het antwoord.
Hij gaf nog aan dat als ik er van af wilde zien. Ik hem kon bellen met zijn kaartje dat hij in de doos had gedaan. Zou ik hem graag nog aan willen gaan houden, als ik de verhalen hier zo lees. Maar niemand dus een idee waar deze man vandaan komt?

Baal er eigenlijk nog het meest van dat als hij het aanbiedt voor §200 en vervolgens voor § 175, dat ik niet zo gehaaid ben en er § 150 voor biedt. Wijze les!

Zou mooi zijn als ik hem nog een keer tegenkom. Ik vergeet een gezicht niet snel. Ik kan me ook niet voorstellen dat je dat lekker rustig hier door Nederland heen loopt of rijdt.

Uiterlijk: Half lang, bruin golvend haar. 175 lang gok ik.

Door Kim, vrijdag 31 mei 2013 00:56

Vandaag grijze licht kalende man achter 40 ongeveer met goeie buik aan de deur gehad region limburg st truiden. Hij kwam net van een beurs en had nog een pannenset over waar hij vanaf moest want anders kreeg ie problemen met zijn baas en hij had al 6000 euro verloren in een of ander casino. Van 1495 euro zou ie maar 600 euro vragen. Mijn man vroeg of ie gek was. Zo een bedrag voor wat pannen. 300 zei ie toen. Uiteindelijk hebben we het voor 200 gekocht. 12 delig pannen set van merk ebel. Nadat hij vertrokken was is mn man even op google gaan checken en rara waar kwamen we terecht? Hier dus...

Door Renskema, zaterdag 8 juni 2013 15:45

Grappig, bij BVA-auctions staan tot 17 juni 2013 vier sets van de St.Moritz-pannen met een beginbod van 20 euro... Blijkbaar heeft een verkoper zijn belastingschuld in natura voldaan!

Hier heb je ook geen enkele garantie, maar wel controle over het bedrag dat je er voor betalen wilt (vermoedelijk rond of onder de 100 euro).

Door PP, maandag 10 juni 2013 17:52

Is nu in Zweden aan het werk, op weg naar Denemarken...

Door Ilse, woensdag 12 juni 2013 12:58

Mocht iemand nog een setje willen of zelf met een auto met duits kenteken die krengen gaan slijten, bij BVA kun je ze in bulk opkopen.

Door SS, maandag 17 juni 2013 16:51

Dito in Willebroek op 14/06/2013.
Duitser in een CrŤme Audi A7 .... alleen is er niet over geld gesproken, hij had geen tijd en moest zo snel mogelijk er vandoor om zijn vlucht te halen?!!
Pannen en messenset.
Ik vond het al raar maar hij was weer weg voor ik het goed en wel door had.

Door emmie, woensdag 19 juni 2013 16:55

zelfde verhaal. werd in harderwijk aangesproken. heb de pannenset voor 150 euro gekocht en kreeg 2 messensets kado..
is het misschien wel waard ,maar voel me wel misleidt.
had normaal gesproken geen pannen gekocht,en messen had ik ook al.
was een rip uit m,n lijf.
moest ik maar niet zo hebzuchtig zijn..

Door jamie, donderdag 20 juni 2013 14:38

Vandaag heeft mijn moeder ook iemand van EBEL aan de deur gehad ook beurs bla bla Duits kenteken echt zelfdev erhaal als hierboven. Zei eerst dat we ze mochten hebben voor 600 euro, mijn moeder zei ik heb geen geld. Dus zei die ik doe er nog wat setten bovenop, mijn moeder gewoon droog moet ze niet hebben en vriendelijk blijven. Hij heeft uiteindelijk de messenset en pannen gewoon cadeau gedaan. Dus uiteindelijk oplichters zou ik ze niet direct noemen, maar het zijn wel rare praktijken gratis pannenset en messen set weggeven.

Ik vertrouw de boel ook ni helemaal maar ik ga ze straks nog eens grondig inspecteren

Door Gertjan, zaterdag 22 juni 2013 13:45

Idem idem idem, § 150 betaald voor pannenset Ebel op parkeerplaats Lidl Anholt bij Gendringen. Zagen er mooi uit en voelen zwaar aan. Helaas staat een identieke set onder het merk Schšfer voor § 100 op www.amazon.de

Door Tiktato, woensdag 3 juli 2013 11:20

Idem idem , § 100 betaald voor pannenset in Emmerich bij Aldi parkeerplaats.

Maar bij verder nadenken moet ik wel zegen wij zijn zelf schuld door onze hebzucht.

Lesje geleerd. :)

Door Kees, zaterdag 6 juli 2013 15:10

Gisteren (5-7-2013) bij de Gamma in Vlissingen aangesproken door een nette man in een auto. Of ik van koken hield en interesse had in een messenset van St. Moritz. Hij had er een paar over. Me laten verleiden om het set te kopen voor 50 euro. Vlak er na al spijt dat ik er was ingetrapt. Stom. Nooit iets op straat kopen.

Door Francesco, woensdag 10 juli 2013 13:33

Zojuist (half uur geleden) op de parkeerplaats van Kaufland in Emmericht (D) me een set pannen en een messenset aan laten smeren voor § 250,00.
Ik kende het verhaal al van een vriend van me die een half jaar geleden in Zevenaar hetzelfde lulverhaal kreeg. Hij was heel verguld was met zijn sets (had er meteen twee gekocht). Ik heb ze toen bij hem thuis bekeken en het zag er inderdaad als kwaliteitsspul uit.
Ik vertrouwde het zaakje dus al niet, maar we hadden het toevallig net gehad over pannen en messen en ik wist wat mijn vriend ervoor had betaald.
Thuisgekomen meteen aan de google en hier terecht gekomen. Wel balen dat ik toch nog teveel heb betaald Dat stoort me nog het meest ;)

Door Herman, vrijdag 12 juli 2013 14:49

Ook in BelgiŽ wordt er zo geopereerd. Vorige week werd mijn vader in het ootje genomen, met een soortgelijk verhaal (net geklede man in maatpak, moeten vertrekken, niet kunnen meenemen, kan je helpen, overname set pannen, ik zal wel mee om geld rijden, ...) Moet je weten dat mijn vader 88 is, nog wel actief, maar na een blijvend aandringen toch door de knieŽn gaat. In dit geval is het swiss-rikon, dat als naam fungeerde.

Spijtig genoeg is het weeral gebeurd.

Door Rene, zondag 14 juli 2013 07:29

De volgende "vertegenwoordiger" van EBEL is in de grensstreek NL-DL actief
Leeftijd +/-40 jaar, lengte +/- 1,90, kort geknipt haar
Hij verplaatst zich in een donker kleurige Peugeot Partner VB-469-H.

Door pluis, maandag 15 juli 2013 15:35

mijn man is er ook vandaag ingetrapt,bij de gamma in Echt op de parkeerplaats...tja hetzelfde verhaal..messenset...nog eentje moest ervan af...alleen btw...messenset en bestek dus 2 koffers ,zier er mooi uit...200 euro heeft hij betaald....het ergste is nog...ik kan er niks mee en wil ervan af...zelfs met verlies....tja....

Door Meisje, maandag 15 juli 2013 20:39

Vanmorgen ook bijna ingetrapt, in Tervuren (B). Er reed een meneer de straat in om de weg te vragen naar het vliegveld. Net gekleed, slecht duits sprekend, zwarte Porche Cayenne met een duits kenteken (NOH > Nordhorn). Vervolgens ongeveer hetzelfde verhaaltje als hierboven al tig keren is beschreven. Uit naam van Swiss Rikon overigens.
Ofwel we betaalden voor de messenset het volle pond en kregen dan 3 pannensets "gratis" erbij, ofwel de messenset voor de helft van de prijs en dan 1 pannenset en 1 bestekset "gratis" erbij. Toen mijn man zei dat hij even op internet ging nakijken wat die spullen zo voor waarde hadden, stapte hij al in de auto en startte de motor ("hij had weinig tijd want hij moest de huurauto terugbrengen"). Dat was al duidelijk genoeg...

Door Heel boos, woensdag 17 juli 2013 10:59

Gisteren in Lanaken opgelicht. Ben zo boos. Betaling kon zelfs via bancontact waarvan je een bonnetje kreeg. We hebben nog geprobeerd om de betaling in te trekken, maar het was al te laat. Vervolgens zijn we naar de politie gegaan waar we het verhaal hebben neergelegd. Ik weet het, we zijn zelf stom, zijn er zelf ingetrapt, maar toch....

We hebben een mail gestuurd om de koop te annuleren, maar waarschijnlijk zijn het allemaal fictieve adressen en hoor je er nooit meer iets van.

Advies: NOOIT iets kopen aan de deur!!

Door jam, vrijdag 19 juli 2013 17:44

Ben er net ook ingetrapt. Mijn vrouw lacht zich rot. MJA wel een mooie set pannen en een goede set messen voor 200euro. Oude pannen waren toch aan vervanginng toe was bij de Makro in duiven..

Door Mark, maandag 22 juli 2013 20:45

Hier hetzelfde.. alleen mijn vrouw heeft geroepen dat ze genoeg pannen had dus gelukkig heb ik het niet gedaan. Uit de achterbak van een dure Volkswagen Phaeton met Duits kenteken. De jongen zag er keurig uit, sprak Engels met een Nederlands accent maar hield vol geen Nederlands te spreken. Belletjes rinkelde maar ik begreep niet precies hoe het in elkaar stak, nu wel.. dank!

Door Piet van Woerkum, maandag 22 juli 2013 22:16

de pannen heten nu swiss rikon
100 euro voor betaald vanmorgen. vroeg 150 dus ach
zelfde verhaal als alle verhalen hierboven
Bol.com verkoopt ook rikon pannen dus..... rond de 100 euro
zijn van eenzelfde set als je kunt vinden op swiss rikon .com ( of zoiets ) Rikon heeft een eien website
1475§
de pannen zien er wel goed uit en als ze een tijd meegaan ach
als mijn vriendin ze maar leuk vind ( maar dan mocht ik ze terug geven) zit ook een kaartje in de doos
wil me niet te veel uitwijden hoe en wat
eigenlijk nvind ik het wel een koddig verhaal en gewoon een erg slimme en ook nog aardige man, die net van een beurs in den bosch kwam
ik voel me genomen omdat de waarheid niet strookt alleen dat gevoel
als de pannen maar niet gemaakt zijn in een derde wereld land onder erbarmelijke omstandigheden

Door Ann, woensdag 24 juli 2013 10:57

Goh, ik vind dat sommige mensen hier toch redelijk licht overgaan.. Dit is geen 'aardige slimme verkoper', dit is pure oplichting. In 2009 is in Peeters en Pichal nog uitgezocht dat er een criminele internationale organisatie achter schuilt die deze praktijken gebruikt voor witwassen van geld.
http://www.radio1.be/prog...nnen-te-koop-info-gezocht

En zo onschuldig is het allemaal ook niet - mijn ouders (85 en 87), nochtans in het algemeen zeer oplettend en wantrouwend, zijn er een paar jaar geleden ook ingetrapt, werden bijna 'gedwongen' om extra cash te gaan afhalen met de auto, hebben zich zo laten intimideren dat ze vťťl meer gekocht hebben dan ze nodig hadden, en zijn er dan ook wekenlang ziek van geweest achteraf. Schandalige praktijken vind ik dat! Ver voorbij 'aanvaardbare slimme verkooptechnieken'. Zeker als je weet wat erachter zit. De verkopers zijn 'kleine garnalen', wat erachter zit is heel wat meer.

In 2009 is er overigens in BelgiŽ een nationale waarschuwing van de Federale Politie uitgegaan om mensen hiervoor te waarschuwen. Aangezien het nog altijd doorgaat lijkt het wel nuttig dat dat nog eens herhaald zou worden..

Door peter brouwers, woensdag 24 juli 2013 11:59

Ja vandaag deze verkooper met pannen en al gespot en gesprooken in limburg
Ik en mijn collega hadden pauze en hij vroeg ons waar hij een hovnier kom vinden voor zijn nieuwe pand in geleen ( wij zijn hoveniers maar goed )

Het verhaal begon te rammelen toen hij zij dat ie net een beurs heeft gehad in het mecc horeca beurs
Nouw hebben mijn ouders een cafe dus ik wist dat er geen beurs was
Toen ik daar over begon dropte hij zijn act en ging er vandoor
30-35 jaar man
Lang naar achter gekamt haar zwart
Een zwarte volkswagen passat


Schin op geul limburg

Door Harry, donderdag 25 juli 2013 11:28

Vanmorgen in Bussum verkoper gescoord bij mijn vrouw. Hij moest snel weg en had nog een heel mooie aanbieding. Gewoon vanuit de auto voor ons huis.

Affijn 150 euro voor een pannenset + messen lijkt niet veel, maar als je dit leest, voel je je toch genept.
Bovendien waren we helemaal niet van plan om deze spullen snel te kopen.

Het lijkt me goed om hier een onafhankelijk onderzoek naar te doen, wat nou waar is van de herkomst, de kwaliteit en de financiŽle achtergrond (oplichting, heling, witwassen etc).

Meer bekendheid zou ook geen overbodige luxe zijn.

Door Remco, donderdag 25 juli 2013 17:36

Dag Allemaal.

Ik ben er vandaag ook ingetrapt. Toch nog een leuke deal kunnen sluiten qua prijs ;)
Ook in dit geval was het verhaal bekend: ik kom van een beurs, moet vliegtuig halen en de pannen kan ik niet meenemen.

Duits kenteken, mooie audi, met een nederlandstalige jongeman. Beetje gezet en zwart dun wordend haar. 25-35 jaar. Vlotte babbel.

Op de rekening staat vermeld: swiss-rikon als merk. Ook op de pannen en de verpakking.
De website die vermeld is op de bon: www.swiss-rikon.com.
Na wat speurwerk, (ben ict-er) ben ik erachter gekomen dat de website staat geregistereerd op naam van:

Registrant:
J. *****
Jan Hanlostraat 4
Den Haag, 2548 MV
NL

Googlemaps:
https://maps.google.nl/ma...c91Y-A0AU&ved=0CDEQ8gEwAA

Blijkbaar een leuke handel vanaf de woonwagen?

Door Harry, vrijdag 26 juli 2013 13:58

Beste Remco,

Leuk uitgezocht en begrijpelijk dat je de naam niet vermeld want dat zou een openbare schandpaal zijn en dat mag blijkbaar niet in NL.

Wat wel mogelijk is, is dat het hier zoals zo vaak weer eens een katvanger is, die wel geld ontvangt voor de registratie van de website, maar met de rest niks te maken heeft.

Vandaar mijn oproep om er nou eens echt onderzoek naar te doen, bekendheid aan te geven via TROS OPGELICHT of RADAR en vooral het belangrijkste: stoppen.

Op een andere site las ik dat de pannen zelfs gevaarlijk kunnen zijn, want de bodems laten los bij verwarming, de temperatuurmeter deugt niet en de handvaten worden gloeiend.

Dit is dus niet alleen oplichting, maar ook nog eens gevaarzetting tegen de medemens.

Door Rony, dinsdag 30 juli 2013 18:28

Dinsdag 30-07-2013
Aan deur pannenset gekocht, vraagprijs voor 2 sets van 12 delen (kookpotten) was 290 §.
Na aandringen heb ik de 2 sets gekregen voor 150 § (75 § per set).
Voor 75 § (12 delen) kan men toch niet sukkelen, braadpan verleden jaar in een warenhuis gekocht voor 10 § en onderkant staat reeds bol.
Conclusie: set kookpotten van 75 § kunnen de kwaliteit van "Lagoustine" toch niet hebben.
Natuurlijk ze hebben me wel belogen, maar bedot (?). Als deze 5 jaar kunnen meegaan vind ik het al bij al toch geen foute koop.

Door Rony, dinsdag 30 juli 2013 18:35

Rony Dinsdag 30 juli 2013

Aanvullend van voorgaand bericht.

Man, rond de 35 jaar, zwart haar, Nederlands pratend, en zich verplaatsend in een zwarte Audi A6 met Duitse nummerplaat COE .........
Kwam zogezegd van een beurs met kookpotten van het merk "Swiss Rikon".
Hopelijk gaan ze enkele jaartjes mee en hebben ze voor die prijs hun dienst bewezen.

Door I. Van Aken, woensdag 31 juli 2013 09:22

Hallo, even reactie uit BelgiŽ, Mechelen (provincie Antwerpen):
Gisterenavond werd ik op weg naar park tegengehouden op straat door vlot sprekende, goed uitziende Nederlander (mooi gebruind, mooi pak, BMW met Nederlandse nummerplaat. Zelfde verhaaltje als hierboven: kwam van beurs in Antwerpen (Heyzel vertelde hij erbij, dit is echter in Brussel, maar alez, mijn "frank" viel toen nog niet, ik daxht nog, ocharme diene is echt wel compleet verkeerd gereden...), ik dacht dat hij de weg wou vragen dus liep ik naar auto,maar toen begon het verhaaltje dus over beurs en dat hij pannenset kwijt moest wegens vliegtuig te nemen. Zei ook dat hij "zoon van" grote baas was en blablabla. Hij vroeg eerst of ik iemand kende die ik een plezier kon doen met pannenset, nadien vroeg hij of ik het niet zou kunnen gebruiken... Toen hij begon over prijs "deze valt te bespreken" begon er mij iets te dagen en heb ik hem afgewimpeld. Hij gaf mij nog wel kaartje. Ik surfen op internet en..... ik kom hier terrecht!
Nu ben ik van nature een zeer nuchter en behoedzaam iemand, maar de eerste 3 minuten was ik er toch ook ingelopen, hoewel ik meteen aanvoelde dat verhaal ramelde langs alle kanten....

Door Richie, dinsdag 6 augustus 2013 00:40

Vandaag heb ook ik hiermee te maken gehad.
Ik ben werkzaam als Horeca Supervisor aan de TU in Delft. Vandaag kwam een jonge man, rond de 35, het cafe binnen. hij had bij een klant een laatste bestelling geleverd maar die had teveel besteld en wilde niet alles afnemen. Hij had nog 1 pannenset en 1 messenset die hij nu niet kwijt kon. Hij moest echter naar Zwitserland terug en kon het door de hoge invoerkosten niet meenemen. Zijn vader, eigenaar van Swiss Rikon, had tegen hem gezegd maar iemand blij te maken ermee en hij mocht het praktisch weggeven. Hij vroeg of er iemand van de keuken aanwezig was. Het was 10 uur en ik vertelde hem dat er tot 12 uur niemand zou zijn. Hij wilde toch even de set laten zien als dat mocht en ik stemde toe. Hij vertrok om zijn auto te halen.

Nu vond ik zijn hele verhaal al vreem. Een klant die een bestelling plaatst en vervolgens niet de gevraagde hoeveelheid wil afnemen, wat hem tot problemen leidt?! Geef die deal van 90% korting en ik weet zeker dat jouw bestaande klant dan alsnog de complete bestelling afneemt. Daarnaast praatte hij heel zacht en kwam onzeker over. Thank god voor de smartphone. Ik pakte mijn mobiel en google even snel op Swiss Rikon. Deze site popte snel op en ik wist dat mijn vermoedens klopte.

Inmiddels kwam de man aanrijden in een witte VW. Hij had een pratige set pannen in doos en een goed aanvoelende messenset. De balans van de messen was perfect dus echt slecht spul lijkt het mij niet te zijn. De pannen voelen robust en zwaar aan. Voelt aan als zeer goede kwaliteit. Ik mag zelf de set afnemen van hem voor 149 euro. Ik heb geen interesse. Hij vraagt of ik iemand ken die interesse heeft of misschien iemand op kantoor. omdat het hele zaakje niet bijster zuiver lijkt vertel ik hem dat hij weinig kans zal maken.

Hij blijft erg vriendelijk, dat dan weer wel, en dringt verder totaal niet aan. Weet waarschijnlijk dat hij bij mij niets kwijt kan en bedankt mij voor mijn tijd. Hij laat een net kaartje achter en vertrekt.

Het is niet wat het lijkt en als je zo'n set hebt gekocht, slik even je trots weg en neem het zoals het is. Geen super duur kwaliteitsspul voor een prikkie, maar hoogstwaarschijnlijk redelijk spul voor niet al te veel geld. Kom je zo iemand tegen raad ik toch wel ten zeerste af om hierin mee te gaan, vooral door het geven van betaalgegevens bij creditcards, mobiele pin of zelfs meerijden naar een automaat. Spread the word en laten we alvast alert zijn op het volgende product met soortgelijk truckje.

Door andre, zondag 11 augustus 2013 19:02

pannenset is perfect
sneller als de set van demeyere die ik had
gemakkelijk schoon te maken door het stoomkoken energiebesparing
de set heeft een mooie uitstraling heb ze al een tijdje en zien
nog als nieuw uit
raad het iedereen aan heb een gekocht kreeg een by kado betaalde 1475,-
zou het zo weer doen

Door Marianne, woensdag 14 augustus 2013 00:47

Mijn man is er vandaag dus ingetrapt. Pannen van 1475§ voor 150§ tuurlijk! En ik wil helemaal geen pannen.
De man reed vandaag in de buurt van Gulpen in een grijze VW Polo.

Door d, woensdag 14 augustus 2013 13:27

Been in Copenhagen, Denmark.

Said he was gonna fly to Holland yesterday.

Be Ware!

Door d, woensdag 14 augustus 2013 14:07

//SWISS RIKON or SWISS-RIKON or ST. MORTIZ FRAUD CASE ALERT//

Okay people,

I DON'T KNOW YOU. BUT I CARE ABOUT YOU AND YOUR FINANCE.

So I am forced to write something here. And by looking at the ugliest set of cooking ware I need to write something.!!!!! ARHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!

The TOTAL LIAR Guy was here in Copenhagen on 13/Aug/2013.

HE LOOKS VERY MUCH LIKE MENTIONED ABOVE.
ABOUT 35 YEARS OLD, KIND OF BALD, NOT SO TALL - 178CM HIGH??? OR SHORTER.
IN LIGHT BLUE SHIRT. WAS'T IN SUIT AT ALL THIS TIME.

He came into the reception just before lunch time asking if there was anyone interested in the sets of cooking ware, knives and cutleries.

As SWISS-RIKON AND ST. MORITZ were not-familiar-at-all kind of brand I had to go online to check the reviews on the website quickly but not thoroughly.

The problem is that I lied about the whole thing. I don't care about buying okay-quality things at okay-price as long as the trade is made in a fair and honest manner.

WHAT THE LIAR SAYS that ;

- He's been to an cooking exhibition and the following exhibition has been cancelled. And that's why he has to give up on the sets.
- He gives you 90% off of the list price and the products are covered with 30 year guarantee. cover that?
- SWISS RIKON 12 PIECES COOKWARE SET, 10 PIECE KNIVE SET, ST. MORITZ 72 PIECE CUTLERY CASE

WHO CAN PROVE THE COMPANY EXISTS? ANYONE?????

TIL THEN, NONE CAN GUARANTEE ANYTHING NO MATTER WHAT THE PRODUCT TURNS OUT... TO BE FAILURE OR TO BE A BOMB EXPOLOSION WHILE IN USE. SO IT IS SIMPLY CRIME TO SELL THIS THINGS THIS WAY.

He left a business card with below info ;

SWISS RIKON
HAGENHOLZSTRASSE 65
0041 0 766317972
0041 0 766317973
WWW.SWISS-RIKON.COM
INFO@SWISS-RIKON.COM

OF COURSE, NO ANSWER!

THE WEBSITE WAS CREATED IN MARCH 2013 WITH SO MANY GRAMMATICAL ERRORS.

JUST A PIECE OF ADVICE TO YOU, LIAR ;

JUST STOP DOING THE BAD THINGS.

REMEMBER THAT

WHAT GOES AROUND, COMES AROUND.

Door Henk, zaterdag 17 augustus 2013 03:20

Een jaar of 6 terug is mijn vader in dezelfde grap getrapt, een Berghaus-pannenset voor een eurotje of 200. Zelfde verhaal, zelfde omschrijving van de persoon. Die pannen staan al 6 jaar bij ons in de kast en worden incidenteel gebruikt. Helaas bevallen de pannen hier minder, want onder andere het plastic in de handgrepen is aan het smelten, wat ook een erge plastic brandlucht veroorzaakt bij het koken :Y)

Door Tweakers user MB54, zaterdag 17 augustus 2013 09:39

Dit gebeurde 20 jaar geleden ook al. Destijds "aan de deur" pannen gekocht voor 100 gulden. 12-persoons bestek in mooie koffer voor 75 gulden. Alles met nep-certificaten die klinken als een klokje. Nooit spijt van gehad! Degelijk en mooi spul. Van het bestek zijn in de loop der jaren wel wat onderdelen kwijtgeraakt en ook de pannenset is niet meer compleet maar enkele pannen gebruik ik nog steeds (paar keer per week op gas). Heb er dan ook geen enkele moeite mee dat ik destijds kennelijk "opgelicht" ben. Zou het direct weer laten gebeuren.
Hetzelfde gebeurt met aggregaten "uit de kofferbak". Allemaal chinees spul, maar voor 200 Euro (afged(w)ongen prijs) een perfect werkende 4 takt generator die 5KW levert, daar is het buurtfeest op de wei blij mee.
De meeste "drive-by sellers" zijn Sinti of Roma. Perfect in het pak gestoken en een mooie auto. Dat strookt vaak niet met de vooroordelen over zigeuners dus menigeen heeft dat helemaal niet in de gaten. So what? Onderhandel over de prijs en je bent spekkoper. Dat geldt ook voor de verkoper. Mooi toch? Iedereen tevreden.

Door Tweakers user J0n, zaterdag 17 augustus 2013 12:48

Hmm ik ben opzoek naar een nieuwe pannenset...dus meneer de verkoper als u even naar het hoge noorden wil komen,dan koop ik zeker zo'n pannenset!

Door Tweakers user martin149, zaterdag 17 augustus 2013 20:31

Je zou eens kunnen kijken naar een streepjescode. Als die op de doos van het product staat is er bijvoorbeeld af te leiden uit welk land het product komt.

Door Tweakers user Nosmo., zaterdag 17 augustus 2013 23:01

Je kunt zo'n pannenset beter hier kopen, kost tussen de 20 en 25 USD per set.

http://www.alibaba.com/pr...l_cookware/showimage.html

Moet je natuurlijk wel een hele container afnemen.

Door Tweakers user Rey Nemaattori, zondag 18 augustus 2013 01:32

Een ieder die anno 2013 nog valt voor 'invoerrechten vanuit duitsland' heeft blijkbaar niet op zitten letten bij de oprichting van de Europeese Unie :X

Door Tweakers user HellStorm666, zondag 18 augustus 2013 09:18

Die pannen lijken qua model en welke type pannen er bij zitten heel erg veel op Muller Cousine en op mn huidige Fischner pannen.

Gekocht via dagaanbieding.
Was ook een vreemd verhaal, maar kreeg t gewoon met de post binnen.

Door Tweakers user motormuis, zondag 18 augustus 2013 22:51

Heb ook zo'n setje berghaus pannen gekocht een jaar of wat geleden. Via mijn vader en op advies van mijn zusje die destijds op de hotelschool zat. Jammer genoeg haalde ze Berghoff en Berghaus door elkaar. Voor het geld is het een aardig setje geweest, jammer alleen dat de handvatten gingen stinken als ze warm werden, nogal lastig bij een pan.

Ben ik opgelicht, ja, maar eerder misleid.
Doet me denken aan het motto van Hustle: You can't con an honest man - because an honest man doesn't want something for nothing.

Door Dimitri H, maandag 19 augustus 2013 21:11

Vandaag ook opgelicht door zo'n klootzak...
Dat ik dit heb geloofd, zo naÔef... Ik kan het nog steeds niet geloven...

Zelfde verhaaltje. Hield me tegen op straat, ik dacht om de weg te vragen, toen begon heel de story natuurlijk... "Ik kom van een beurs, 4 sets over, kan ze niet mee terug nemen, bla bla bla..."

4 messensets, prijskaartje hing eraan... Zogezegd 950Eur/stuk
Alle sets voor 300... Gekocht dus...zo stom! Shit man... Ik dacht de deal van men leven te doen.

Lichtgrijze Mercedes met NL nummerplaat , man van ongeveer 50, blond, aan de dikke kant, Duits accent, zogezegd van Zurich...

Regio Antwerpen, Noorderlaan - Ijzerlaan. WEES GEWAARSCHUWD!!!

Maar bon, het is zo... Als iemand een set botte messen moet hebben, laat maar iets weten ;-)

Ik ben toch al blij da ik niet de enige ben die hierin getrapt is. Dat verzacht het leed een beetje :p

En aan die klootzak, ik hoop voor u dat ik u nooit meer tegen kom, want ge moet mij nog 300EUR. :-)

Door Marie, dinsdag 20 augustus 2013 10:48

Ik hen er hellaas afgelopen donderdag ook ingetrapt. Kwam net thuis stoppen 2 mannen in iin grijze Mercedus voor de deur. of ik bekent was in de buurt. Tuurlijk! Of ik iemand wist die van koken houdt. Ja ik..... Of ik interresse had in een pannenset. Liet het me zien Prijskaartjes hingen eraan. Mocht de set hebben voor 300 euro en de 2 de gratis erbij. Plus 2 messensets voor de prijs van 125 euro. Ik was best wel moe en nat dus heb niet goed nagedacht. Kon wel nieuwe pannen gebruiken dus trap je erin! Helaas!
Klootzakken waren het idd. met gladde praatjes dit gebeurd me NOOIT meer!!!!!

Door eric, donderdag 29 augustus 2013 15:05

Zonet iemand aan de deur gehad....zogezegd de weg vragen (BELGIE) kiwiet Hasselt. Bood mede uui gebreide messenset , ui gebreide pannenset en volledig bestekset en dit allemaal in mooie koffers en als toetje een doos met kleurijke ceramische messen. Het was een vw golf met Nederlands kenteken. De auto kwam uit Middelburg??? Het waren 2 Nederlandse gastjes maar hun Nederlands was geen Limburgs dus moeten meer van het noorden komen. Brabant of hoger. Hij wou r 150 voor. Ik had hem eerst voorgesteld om mij het gratis te geven omdat hij r zo vanaf moest :-) dat wou hij niet. Ik heb hem toen 50§ geboden. Toen had hij het door. Ik wist niks van die oplichting maar had het xtra doosje met messen op de zuid markt in Brussel zien liggen bij de nepspullen!!!! Eigenlijk had ik een bod van 100 moeten doen.. als. Ik al die bovenstaande reacties lees had ik een goede deal gedaan. Ik had gewoon alles gehad en nog in mooie koffers ook. Die bestekkoffer bestond uit 3 lades..
Ma bon ik heb het niet gekocht...

Door Yvette Cattoir, donderdag 29 augustus 2013 17:34

25Augustus2013.
Yvette brengt ons het volgende verhaal.
Ook ik ben slachtoffer geworden van de kookpotten, messenset
en bestek carrousel en dit op 21augustus2013 omstreeks
12u15 te Wetteren-ten-Ede(O-VL,BelgÔe). Bij de lokale beenhouwer stond een man van tussen de 25 en 35 jaar, die opeens de vraag stelde
of er iemand geÔnteresseerd was in kookpannen. Daar mijn
kookpannen (van AMC) reeds ongeveer 40 jaar in gebruik zijn
en er wat mankementen (oortjes af, grijpkoppen met stukken
af) was toonde ik, en zowel de lokale uitbater van de beenhouwerij genoeg interesse om de verkoop aan het rollen
te brengen. De man bracht ons naar zijn grote zwarte LAND
ROVER met Belgische nummerplaat, opende de kofferruimte en inderdaad daar stond een koffer vol met AMC materiaal.
Ik dacht AMC materiaal,maar AMC stond voor AUTHENTIC MASTERPIECE COLLECTION van het merk EBEL (EBEL A WAY OF LIFE). Vanaf dan begint het gekende beursverhaaltje.
De verkoper (een Nederlander) gekleed in lichtblauwe t-shirt
en donkere jeans vertelde dat hij van een demonstratie kwam,
en dat het resterende materiaal in de koffer moest verkocht
worden, want dat hij in de namiddag nog vers demonstratiemateriaal
moest gaan ophalen in het buitenland. Ik was geÔnteresseerd
in de kookpannen set (1675 Euro). Ik vond de prijs aan
de hoge kant, en zei dat ik dit wel eens wilde overwegen met
mijn man. Ondertussen had de beenhouwer via internet
het bedrijf opgezocht en op de site ebelcookware.eu vond
hij de perfecte beschrijving en klopte de prijzen van het materiaal in de autokoffer. Ik zei dat ik wilde kopen maar aan een veel lagere prijs. Opeens zei hij "mevrouw ik laat alles wat je
hier in mijn koffer ziet over aan de prijs van 1500§). Ik vond dit wel loens maar bij nader inzien ging het over 7 kookpot sets,
3 messensets en op de koop toe een twaalfdelig compleet
bestek. Daar ik een groot gezin heb, waarvan de meeste wel
ondertussen de deur uit zijn, dacht ik bij mezelf , is het niet voor mij, onze kinderen kunnen dit zeker gebruiken.Dus ik kocht. Ik betaalde met mijn betaalkaart en kreeg het kasticket van zijn mobiele kassa waar ik volgende details van heb. Kassanummer 2170205 (www.sepay.nl) pashouderbon Global Investment Group Capelle aan de IJssel, Kassanr: 09LK9R
Winkel 3000967, boekingsperiode 3233, referentie 02000184.
MAESTRO (A0000000043060)
PAS: xxxxx7110xxxxxxxx
PASNR: 04

Betaling
Datum 21/08/2013 12:33
Transnr: 337648

Toen mijn man 's avonds thuiskwam, en ik hem mijn verhaal
deed, vertelde ie me dat ik het zoveelste slachtoffer was
geworden van de kookpotten misdaad.

Daarop is mijn man zelf een onderzoek gestart en hier volgt zijn verhaal en reeds gevonden resultaten.

Via het adreskaartje dat door de verkoper werd afgegeven,
en verwijst naar "EBEL INTERNATIONAL a way of life", adres
Av. De Secheron 6 CH-1202 Geneve SWITZERLAND en
Tel: +41225180555 staat ook de website www.ebelcookware.eu en een email adres ebelcookware@gmail.com.

Indien je via google street view gaat kijken naar dit adres in Geneve, dan
vindt je een appartementsgebouw.
Een beetje geschrokken, ben ik gaan onderzoeken wie deze
website aangevraagd heeft, en ik kwam tot het volgende
opmerkelijk resultaat.
De website werd geregistreerd op 7 februari 2013, "expiry date 28 februari 2014", laatste wijziging 8 maart 2013 rond
21:22 uur. De persoon die de registratie heeft gedaan is:

J.A.M. Dewus
JD Huishoudartikelen
Hortensialaan 5 - M
1702 KC Heerhugowaard
Nederland.

De registrant van de EBELCOOKWARE.EU heeft ook een email adres zijnde
jantje_dewus@hotmail.com

Volgens de gegevens verkregen via de website van de gemeente Heerhugowaard klopt het dat er een zaak JD Huishoudartikelen bestaat. Men kon
me echter niet vertellen wie de uitbater is.
Na telefonish contact met een ambtenaar van de gemeente Heerhugowaard blijkt echter dat de Hortensialaan een woonwijk is, en er
helemaal geen zaak "JD Huishoudartikelen" is gevestigd. (tel. 27aug2013 rond 17 uur 45).

De online registratie via het bijgeleverde garantieticket voor een kookpotset bijvoorbeeld op de website van ebelcookware.eu lukt maar je kan er even welk
nummer intikken en het wordt ook aanvaard. Indien je het vakje aanvinkt voor het verkrijgen van verdere informatie,
dan wordt dit wel aanvaard maar men krijgt nooit informatie
terug. Bovendien krijg je nooit effectief contact met de
twee telefoonnummers die vermeld zijn op de website.


ADDRESS: Av De Secheron 6 - CH-1202 Geneve - Switzerland

TEL: +41225180555 EUROPEAN INFO : +31621472781 EMAIL: info@ebelcookware.eu

Op het adres in Geneve bevindt er zich een appartementsgebouw!.

Ik heb ondertussen ook het telefoonnummer van ons
Jantje Dewus uit Heerhugowaard in Nederland +31621410250, maar tot op heden had ik geen succes om
Jantje te spreken.

Verder onderzoek, via het tweede telefoonnummer (31621472781) brengt me echter naar een tweede
dubieuze web_site zijnde GLOBALMETALINTERNATIONAL.EU. Deze website bevat qua inhoud exact hetzelfde wat er
op de eerste website EBELCOOKWARE.EU te zien is.

De GLOBALMETALINTERNATIONAL.EU brengt me naar het volgende adres, zijnde KEPLERSTRAAT 22 1704 SJ, en opnieuw
in HEERHUGOWAARD.

Het telefoonnummer op die website zijnde 0031725317244 is ondertussen niet mťťr toegekend.

Zoekend via google streetview op het adres KEPLERSTRAAT 22 vond ik een bedrijfspand met een reclame bord "BECKUM WORKWAER".
Bij nader onderzoek is dit bedrijf bedrijf tot een faling gekomen op 13APRIL2011. Deze datum valt precies in de periode dat
de website GLOBALMETALINTERNATIONAL.EU niet meer verder een registrant weergeeft, maw de website_naam staat
vrij voor volgende gebruikers.

Tot dusver mijn onderzoek, dat maar ťťn rode draad heeft, zijnde Heerhugowaard in Nederland.
Het is best mogelijk dat deze gemeente gebruikt wordt in deze "zwendel met kookpotten en pannen".

Door Vermehr, donderdag 5 september 2013 11:49

Donderdag, 5/09/2013

Zojuist deze man aan onze deur gehad, hem geconfronteerd met deze site en hem direct de deur gewezen met enig kabaal.

Zijn nummerplaat is: BOR-MA-615

Wees op uw hoede!

Door Annelies, woensdag 11 september 2013 17:57

Mijn broer verraste me vandaag met een messenset in een mooie koffer, van het merk St. Moritz. De verkoper benaderde hem op een parkeerplaats bij de Karwei in Zaandam. De verkoper kwam net terug van Siematic en had 2 koffertjes over. Hij bood deze voor zogenaamd alleen de Btw, §150, aan mijn broer aan. Toen mijn broer aangaf dit teveel geld te vinden kwam hij met een bod van §100,-. Ook dat was mijn broer teveel. De verkoper bood toen aan dat hij voor §50,- het koffertje kon kopen en de messenset er dan gratis bij kreeg. Het werd allemaal wel erg vreemd, het zo snel kunnen dalen in prijs. Mijn broer toonde nog steeds weinig interesse maar de verkoper was een volhouder.
Hij vroeg hoeveel m'n broer op zak had, dit was §27,-. Dit leek mn broer een redelijke prijs en Uiteindelijk heeft hij dus §27,- betaald voor de koffer met messen en zijn we er voor dat geld volgens mij zeker niet aan bekocht! En ik ben nog steeds erg blij met het cadeau en het opmerkelijke verhaal wat er blijkbaar bijhoort...
De verkoper reed trouwens in een bronskleurige VW.

Door Leo, donderdag 12 september 2013 15:56

Dat was waarschijnlijk dezelfde verkoper die ik op 4 april jl heb afgepoeierd.

Reageren is niet meer mogelijk