De media op stoom

Door Paul - K op donderdag 29 maart 2012 19:15 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 4.615

Mijn tweede blog, eigenlijk gaat dit over een vrij nutteloos onderwerp maar ik was zo geÔrriteerd dat ik het hier kwijt moest. Ik geloof dat een of andere tweaker redacteur een tijd terug over het zelfde onderwerp had geblogged.

Gister heeft een dertien jarig meisje zich opgehangen, hier twee straten verderop, in Pijnacker. Vervolgens is dit trending topic geworden (#bangalijst, Livia, Pijnacker) waarvan de eerste trend eigenlijk schokkend is.

Het AD is begonnen, hieronder volgt even een lijst met kopieŽrende nieuwsmedia die hun feiten niet hebben gecontroleerd, en simpelweg lekker door posten.

http://www.ad.nl/ad/nl/10...moord-om-bangalijst.dhtml
http://www.powned.tv/nieu...egt_zelfmoord_om_ban.html
http://www.nu.nl/binnenla...rd-internetgeruchten.html
http://www.spitsnieuws.nl...t-zelfmoord-om-bangalijst

Wat hebben deze berichten gemeen? Ze gaan allemaal over de zogenoemde ‘bangalijst’, een ge-wel-dige naamgeving bedacht door een willekeurige tweeter die vervolgens is rondgetweet en zo de basis heeft gelegd voor deze nonsens.

Het gaat hier ome en dertien jarig meisje die in de eerste zit, de link met de zogenoemde ‘bangalijst’ is nooit bevestigd en wordt ook tegengesproken door mensen die haar persoonlijk kenden. Kortom, het hele verhaal is zwaar opgeblazen en verder vind ik dat dit meisje ten onrechte een reputatie wordt aangeschreven.

Bedankt AD, jullie hebben het weer goed voor elkaar!

Edit
Het is een wonder, kijk nou eens wat er op het AD staat:
http://www.ad.nl/ad/nl/10...-zelfmoord-Bullshit.dhtml

Volgende: St. Moritz: 'Oplichting' op hoog niveau 11-'12 St. Moritz: 'Oplichting' op hoog niveau
Volgende: Eigenwijsheid kost geld (Update) 11-'11 Eigenwijsheid kost geld (Update)

Reacties


Door Tweakers user AMD1800, donderdag 29 maart 2012 19:44

Het kan best wezen dat er zo'n lijst bestaat. Bij het AD geven ze wel aan dat dit gerucht rond gaat. Ze zeggen niet dat het waar is, wat de mensen die haar goed kennen vast wel goed weten. Toch blijft het sneu, maar het belangrijkste is dat de waarheid voor de nabestaanden naar boven komt. Iets wat nu wel moeilijker wordt natuurlijk.

Maar goed, RIP Livia dan maar.

Door Tweakers user AMD1800, donderdag 29 maart 2012 20:04

Haar Twitteraccount: http://twitter.com/#!/jeschatjee (binnen 1 minuut gevonden; ook de kracht van social media. Iedereen deelt informatie. Toch mooi om wat echte informatie te hebben, ipv roddels)

Ik ben nu de laatste dagen aan het doorlezen. Ben bij dag 2 en ik heb nog niet veel opmerkelijks gezien.

Edit: Ben er doorheen en heb ook een aantal andere dingen bekeken. Heb niet alles gelezen, want het is als je het in word kopieerd 838 pagina's lang.

Een vriendin zegt dat ze depressief was. Er zijn kleine dingen in haar tweets die wellicht enigzins in die richting wijzen. Dus Paul, ik geef je gelijk.

Overigens, de media vertonen sowieso al heel veel kopieergedrag. Heb het zelf gemerkt met een artikel waar ik weliswaar niet heel erg dicht bovenop zat, maar wel wist hoe het zat. Laat ze maar eens een kort onderzoek doen, ipv crap te schrijven.

[Reactie gewijzigd op donderdag 29 maart 2012 21:41]


Door Tweakers user Paul - K, donderdag 29 maart 2012 23:13

Nog mooier, het AD 'geeft nu toe' dat het fout zat, blog aangepast.

Door Tweakers user AMD1800, vrijdag 30 maart 2012 11:00

Mooie zaak dat ze het toegeven en de ware toedracht boven water hebben. Alle gequote twitterberichten van Livia stonden ook daadwerkelijk op haar Twitter-pagina, dus AD loopt niet aan te rommelen.

Reageren is niet meer mogelijk