KvK: achterlopen is ook een kunst

Door Paul - K op woensdag 24 april 2013 10:33 - Reacties (13)
Categorie: -, Views: 5.749

Nadat ik eens vrolijk een account had aangemaakt bij de KvK, en met mijn wachtwoord had ingelogd, moet je zoals vaak een nieuw wachtwoord kiezen.

Zonder verder naar de vereisten te lezen, vul ik een (redelijk) sterk wachtwoord in, maar dan:

code:
1
2
3
4
5
6
7
Waarop moet u letten bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord?

    U mag geen leestekens gebruiken.
    Het wachtwoord moet beginnen met een letter.
    Meerdere cijfers achter elkaar zijn niet toegestaan.
    Het systeem maakt onderscheid tussen hoofdletters en kleine letters.
    Het wachtwoord moet 6 tot 10 tekens bevatten.


Ik voldeed dus ruimschoots niet aan de 'strenge voowaarden': ik had een te veilig wachtwoord dat langer was dan 10 tekens, met cijfers naast elkaar (waarom kan dit in godsnaam niet?) en tot overmaat van ramp had ik ook nog leestekens in mijn wachtwoord! Je zou bijna zeggen: conspiracy :Y) !

St. Moritz: 'Oplichting' op hoog niveau

Door Paul - K op woensdag 21 november 2012 17:17 - Reacties (101)
Categorie: -, Views: 61.550

Edit 10-12-2012
Na verschillende vragen wil ik even via deze update vermelden dat het hier dus niet om pure oplichting gaat, de prijzen van de verkochte producten varieëren ook heel erg. 100 euro voor de volledige pannenset lijkt me toch wel een prima prijsje, aangezien de kwaliteit toch best redelijk te noemen is.

- Nog een kleine edit -
Sommige contactgegevens zijn inmiddels verwijderd - de website van de 'oplichters' is inmiddels offline gehaald door de webhoster.

Ook Springer & Rossler (http://springerrossler.com/) lijkt exact het zelfde te doen - of het hier gaat om de zelfde persoon of niet is niet bekend.

Nieuwe website inmiddels online: http://swiss-cooking.com/ - exact de zelfde persoon.

Kentekenplaat: DNKZ6839 (DUITS)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier het verhaal dat ik graag met jullie allen wilde delen, aangezien ik nog nooit zo persoonlijk met deze professionele oplichting te maken heb gehad. Het verhaal gaat niet over mijzelf, maar aangezien ik dit van iemand heb gehoord was ik zeer geïnteresseerd en ben ik wat verschillende dingen gaan natrekken, ik zal hier verder in het verhaal deze persoon beschrijven met hem of zijn (e.d.).

Het begon allemaal met het middageten, ik keek toevallig uit het raam en zag dat hij nog niet vertrokken was, want de auto stond nog buiten. Dus ik naar buiten kijken, en zie daar nog een auto staan en een net geklede man in pak ernaast. Ik had er verder niet zoveel benul van wat er aan de hand was en ging maar weer naar boven toe.

Wat schijnt nu? Die man, Bas Mulder (Hoogstwaarschijnlijk een zelfbedachte naam), kwam dus blijkbaar van een kookcongres en had nog een set pannen over. Hij reed door de wijk en vroeg of meneer bekend was met de weg hier, omdat hij nog een set pannen had die hij weg moest geven van zijn baas zodat hij eindelijk “vrij” had. Het verhaal begint dus al erg dubieus, maar het zou allemaal nog kunnen in theorie.

Vervolgens begint het verhaal iets wat te kraken, de pannen komen uit Zwitserland en het zou fijn zijn als de invoerrechten wel worden betaald zodat er nog enigszins uit de kosten kan worden gekomen, maar hij had natuurlijk geen geld bij zich dus dat werd even naar de dichtstbijzijnde pinautomaat toe rijden, met de verkoper er achteraan.

De verkoper laat nog zijn rijbewijs zien, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk ook vals zijn geweest. Het bedrag voor het 12-delige-pannenset is een stuk hoger dan een beetje lullige invoerrechten – hell je zou er in de winkel een leuk setje van kunnen kopen – aan de andere kant is het bedrag redelijk laag gezien de topkwaliteit van het product (wat het zou moeten zijn).

Het verhaal wordt alleen vreemder en vreemder, hij vertelde dat er op de achterbank nog wel wat setjes te zien waren, in plaats van “het laatste setje” dat hij bij zich had, verder had de auto een Duitse kentekenplaat, terwijl de man totaal geen Duitse trekjes vertoonde, kwam uit De Bilt (wat moet hij in godsnaam in Regio Rotterdam?) en ging er met een sneltreinvaart vandoor nadat de pannenset in de auto lag en hij het geld had ontvangen.


Achteraf klinkt het allemaal heel erg duidelijk: oplichting, of het nu heling is, namaak of gewoon een rebranded product, toch hebben ze zeer veel moeite gestoken in het professioneel laten lijken: een website, een bon, een goede verpakking.

http://img231.imageshack.us/img231/6300/pannenset1.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/4136/pannenset2.jpg

Na het verhaal gehoord te hebben ben ik toch even op onderzoek gegaan. De bijgevoegde foto’s zijn ook waard om even te bekijken. Ik begon met de pannen zelf, en de doos, het zogenoemde “St. Moritz” proberen op te zoeken maar zoeken met google levert ons niet meer op dan een Zwitsers vakantieoord. Ook is er op de pannen zelf niet zo heel veel te zien behalve dat het heel degelijke pannen lijken te zijn, maar als vervolgens de bon onder mijn neus wordt gedrukt wordt het toch wel enigszins interessant.

http://img692.imageshack.us/img692/2791/bonba.jpg

Laten we beginnen met het adres (voor de liefhebber: linkje https://www.google.nl/sea...rstrase+40%2C+8047+zurich)
Het eerste resultaat: SIEMENS ZWITSERLAND, wat gek, sinds wanneer maakt Siemens ook kookpannensets? Een nieuwe geheime divisie wellicht? Het tweede resultaat levert ook een match op met onze bon: een website: http://stmoritz-cookware.com. Nu gaan de belletjes toch wel echt rinkelen: een gerapporteerde aanvalssite is natuurlijk nooit goed, en waarom heeft dit wat op het oog een echt Zwitsers bedrijf geen .ch domein? Toch ben ik heel erg nieuwsgierige en begin ik eens met het lezen van de ernstig gebrekkige Engelse teksten. Een paar voorbeelden uit het assortiment:
“ kitchen items that meet the requirements of modern kitchen perfect.”
“Your are timeless look you a warm and cozy feeling.”

Vervolgens even doorklikken naar de Contact pagina geeft ons vervolgens weer een Zwiters Siemens adres en een leuk adres in Wateringen. Als we vervolgens ook even googlen op het Nederlandse adres komen we helaas niet veel verder dan een bedrijfspand dat te huur staat op verschillende websites. Ook KvK of andere officiële registratienummers ontbreken.

Ook zijn we natuurlijk onwijs gematst met de prijs voor de pannen: slechts 10% van de originele prijs

http://img825.imageshack.us/img825/3112/viasite.png

Nog even verder in de research, door wie zou dat domein toch geregistreerd zijn? Je zou toch zeggen dat dat een of ander Zwitsers bedrijf is?

Owner Contact:
MC Werkzeuge
Geen
Baustrasse 52
EMMERICH, 46446, DE

Punycode Name: stmoritz-cookware.com
Unicode Name: stmoritz-cookware.com

Admin Contact
MC Werkzeuge
Geen
Baustrasse 52
EMMERICH, 46446, DE
phone: *********** Reeds verwijderd, nummer is in hergebruik door ander persoon

http://img827.imageshack.us/img827/3941/contactybm.png

Ook dit kraakt natuurlijk weer aan alle kanten: een Duits bedrijf, een Nederlands telefoonnummer, maar dat Duitse komt dan weer enigszins overeen met het Duitse kenteken. Natuurlijk zoeken we nog heel even verder, wat is dat MC Werkzeuge precies? Helaas niet zoveel over te vinden, behalve dat het wel een in Duitsland officieel geregistreerd bedrijf lijkt te zijn. In ieder geval allemaal verre van Zwiters.

Uiteindelijk blijft de vraag nu een beetje hangen, wat-o-wat zou de herkomst van deze pannen nou zijn? Komen ze iemand misschien bekend voor? Heeft iemand hier eerder over gehoord?

De media op stoom

Door Paul - K op donderdag 29 maart 2012 19:15 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 4.719

Mijn tweede blog, eigenlijk gaat dit over een vrij nutteloos onderwerp maar ik was zo geïrriteerd dat ik het hier kwijt moest. Ik geloof dat een of andere tweaker redacteur een tijd terug over het zelfde onderwerp had geblogged.

Gister heeft een dertien jarig meisje zich opgehangen, hier twee straten verderop, in Pijnacker. Vervolgens is dit trending topic geworden (#bangalijst, Livia, Pijnacker) waarvan de eerste trend eigenlijk schokkend is.

Het AD is begonnen, hieronder volgt even een lijst met kopieërende nieuwsmedia die hun feiten niet hebben gecontroleerd, en simpelweg lekker door posten.

http://www.ad.nl/ad/nl/10...moord-om-bangalijst.dhtml
http://www.powned.tv/nieu...egt_zelfmoord_om_ban.html
http://www.nu.nl/binnenla...rd-internetgeruchten.html
http://www.spitsnieuws.nl...t-zelfmoord-om-bangalijst

Wat hebben deze berichten gemeen? Ze gaan allemaal over de zogenoemde ‘bangalijst’, een ge-wel-dige naamgeving bedacht door een willekeurige tweeter die vervolgens is rondgetweet en zo de basis heeft gelegd voor deze nonsens.

Het gaat hier ome en dertien jarig meisje die in de eerste zit, de link met de zogenoemde ‘bangalijst’ is nooit bevestigd en wordt ook tegengesproken door mensen die haar persoonlijk kenden. Kortom, het hele verhaal is zwaar opgeblazen en verder vind ik dat dit meisje ten onrechte een reputatie wordt aangeschreven.

Bedankt AD, jullie hebben het weer goed voor elkaar!

Edit
Het is een wonder, kijk nou eens wat er op het AD staat:
http://www.ad.nl/ad/nl/10...-zelfmoord-Bullshit.dhtml

Eigenwijsheid kost geld (Update)

Door Paul - K op zondag 6 november 2011 21:48 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 6.437

Twee maanden geleden, toen had ik het eigenlijk al kunnen weten maar je laat het maar. Af en toe neem je genoegen dat je laptop niet altijd even snel reageert, je zoekt er eigenlijk niks achter, de laatste keer dat Windows opnieuw geïnstalleerd was, was het lente. Totdat, een maand geleden, alles nog trager was dan een slak met reuma. Toch maar half/half eens een backup maken en herïnstalleren, nu was ik halverwege die backup maar had ik geen zin om alles er weer opnieuw op te zetten. Gewoon doorgaan dus, na het opstarten was het wat traag maar na vervolgens SearchIndexer.exe te executeren, en vervolgens firefox eenmalig te laten crashen om hem vervolgens opnieuw op te laten starten en weer door te kunnen.

Zoals veel mensen heb ik ook wel wat foto’s op mijn PC staan, een paar van deze waren echter dramatisch wazig dus die probeer je dan maar te verwijderen. Gaat niet! Waarom niet? I/O Error, er is een probleem opgetreden bij het verkrijgen van toegang tot dit bestand. Hmm, zou er toch iets zijn met de harde schijf? Nouja, prima dan… komt nog wel, prijzen van de harde schijven zijn nu wel flink aan het stijgen en er is al een stuk minder leverbaar. Ik koop wel een nieuwe als de prijzen weer zakken.

Welnu, het is vrijdag vier november en ik ga slapen, laptop op afsluiten gedrukt en weggezet. Na vijf minuten hoor ik dat ding nog steeds. Na de klep te hebben geopend zie ik nog steeds het afsluit schermpje, dus maar even de hardware knop gebruikt en dat ding uitgezet.

Vijf november, na het wakker worden gelijk de laptop even pakken, even een korte flits van het bios scherm en daarna blijft dat zwarte scherm je aanstaren. Dat is vreemd, nog een keer proberen, weer het zelfde. Na vijf keer agressief proberen krijg ik toch eenmalig in een flits het windows 7 startup logo. Maar daar houdt het ook op, het kan haast niet anders als dat de harde schijf kapot is. Nog even Linux live booten en jahoor, dat werkt natuurlijk weer prima.

Ik zit ondertussen bijna dag en nacht met mijn laptop dus opsturen is geen optie, en dat kan in de huidige situatie ook wel even duren (ook bij Toshiba geen harde schijven meer op voorraad, dus dan was ik hem lang kwijt geweest). Even bij de lokale computerboer kijken of daar nog iets is, bijna alles uitverkocht en de prijzen zijn ook fors. SSD’s zijn er nog wel, zal ik dan toch maar voor een SSD kiezen? Na bij iedereen even nagevraagd te hebben wat zei zouden doen heb ik toch maar gekozen voor een SSD. 128GB zou genoeg moeten zijn. De Plextor SSD was toevallig in de “aanbieding”, 200 euro.

Ik heb toch weinig keus, dus ik ben maar voor de Plextor PX-128M2P gegaan (die was getest door Tweakers). Windows installeren is nog nooit zo snel gegaan. Alle tussenstapjes gingen net even wat sneller. Na een schone installatie was de tijd tussen het drukken van de aanknop en het ingelogd zijn op msn ongeveer zestien seconde.

Het was dus min of meer een verplichte aankoop, maar heb toch geen spijt dat ik niet gewacht heb op een normale harde schijf die besteld moest worden. De snelheidsboost die ik heb sinds de SSD erin zit is toch wel flink procentueel te noemen, Word, Outlook, Firefox, het start allemaal net even wat sneller op. Wat me ook is opgevallen is dat de batterij van m'n laptop het net even wat langer uithoudt, en ook het geluidsniveau is drastisch verlaagd. Eigenlijk vraag ik me af en toe af of hij nu aan of uit staat.

De bestanden van mijn oude harde schijf probeer ik momenteel nog steeds af te halen, Windows draait op mijn PC momenteel overuren op chkdsk /R maar dat gaat nog niet echt snel, bijna elk bestandnummertje noemt hij corrupt. Ik zou willen dat ik eerder een backup had gemaakt en een nieuwe schijf had aangekocht, dan had ik nu niet overal en nergens nieuwe bestanden vandaan hoeven te halen. Iets wat ik dus geleerd heb voor de volgende keer, niet alles moet je uitstellen tot het laatste moment.

Dit is tevens mijn eerste blog, of ik in de toekomst nog vaker ga bloggen dat weet ik niet, maar ik ben wel erg benieuwd wat jullie vinden van deze eerste blog.

Update:
Een scan gemaakt met HD Tune, hij gaf al aan dat de temperatuur 255 graden was, volgens mij kan ik deze disk wel afschrijven :)
http://i40.tinypic.com/15dnnlw.png